Er der begyndt at forekomme alger og flisepest på dine fliser på din ellers smukke terrasse eller i din indkørsel? Så bør du kraftigt overveje at investere i at få renset dine fliser. Men hvorfor er dette egentlig nødvendigt, udover at det vil gøre dine fliser pænere? Og kan du ikke bare rense dine fliser selv? Her får du svar på dine spørgsmål.

Ubehandlede alger og ubehandlet flisepest kan få store konsekvenser for dine fliser

Man kunne godt narres til at tro, at formålet med en fliserens udelukkende er at gøre fliserne flotte og at bevare boligens udendørsarealers flotte helhedsudtryk, men hvis du ikke får behandlet algerne og flisepesten i tide, kan det få alvorlige konsekvenser for din fliser. Hvis algerne får lov til frit at vokse, så slår de flere og flere rødder ned imellem dine fliser. Det udvider sprækkerne mellem fliserne, og så kan der komme eksempelvis regnvand og fugt ned imellem dem. Dette kan få det underlag, som fliserne er lagt i, til at synke sammen, og så bliver fliserne ujævne at gå på. Endnu værre kan det blive, hvis vandet, der ligger imellem fliserne, begynder at fryse til, for så begynder det også at udvide sig, og så rykker det på underlaget under fliserne, hvilket kan medføre, at fliserne knækker. 

Du kan risikere at ødelægge dine fliser ved at rense dem selv

Det er risikabelt at forsøge sig med at rense sine fliser selv, da man altså ikke bør anvende sin almindelige højtryksrenser til at rense fliserne. Den almindelig højtryksrenser har nemlig et alt for højt tryk, som vil ødelægge flisernes overflade, og fliserne vil blive endnu mere modtagelige overfor flisepest i fremtiden.

Vil du have en professionel til at rense dine fliser?

Trænger dine fliser til en kærlig hånd, og bor du i Nordjylland, så kan du med fordel kontakte Højmarks og få et brandgodt tilbud på en fliserens. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *