At være på skiferie er en af de sjoveste ferieformer man kan forestille sig. Hvad enten man er barn eller voksen er det at stå ned af løjperne noget der giver sjov, glæde og en masse varige minder. At have en god skiferie er nemt, det er svært at gøre den dårlig. Men hvis du gerne vil have at din skiferie bliver helt fantastisk for du her lige et par gode råd til din skiferie:

Vælg et ordentligt rejseselskab

Det første råd handler om noget der starter allerede inden du tager af sted, nemlig hvor du bestiller din skiferie henne. Her er der rigtig mange forskellige sider der reklamerer med det ene og det andet, og det er derfor vigtigt at du laver et baggrundstjek inden du bare hiver dankortet frem og bestiller. Du kan f.eks. prøve at gå ind på Trustpilot og se hvad de har af rating derinde, eller du kan gå ind på Facebook og se om der er nogen i din omgangskreds der kender firmaet. Du kan også kigge på nogle af de mange skifora der findes og forhøre dig der. Og sidst men ikke mindst kan du også kigge på en side som www.wagrain-ski.dk og se hvad de kan tilbyde af forskellige skiferier.

Hav chokolade og sukker med

Næste råd er til når du er kommet godt af sted og står der nede på løjperne. Her er det nemlig rigtig ærgerligt at gå sukkerkold. Det kan typisk ske når du er ude i den kolde luft og bruger din krop på måder som du aldrig (eller i hvert fald ikke siden sidste gang du var på skiferie) har brugt den før. Det kan være svært at mærke helt hvordan man har det, og pludselig kan man opleve at kombinationen af motion, frisk luft, sol og højder gør at man går helt sukkerkold.

Derfor bør du altid have nogle stykker mælkechokolade (gerne noget Marabou) og nogle sukkertabletter med i lommen. Det fylder ikke så meget så det er ikke noget der irriterer mens du er ude, men det giver en super energi og varme hvis nu du skulle gå kold.

Vælg de rigtige ski

Næste råd er inden du kommer ud på løjperne, men når du står og skal vælge dine ski. Her er der nemlig flere ting du skal være opmærksom på, hvad enten du lejer ski eller har dem med hjemmefra.

Før det første skal du sørge for at skiene passer til den type skiferie du er på. Skal du ud at stå på langrend skal du have langrendsski, og skal du lave slalom skal du have ski der er beregnet til det. Vælg her gerne Carving-ski da det er dem der giver den bedste følelse og gør det nemmest at dreje.

Så skal du sørge for at dine ski er i den rigtige længde. Lejer du ski dernede er det som regel ikke noget problem da de har ski i mange forskellige længder, men køber du dem selv skal du huske at du skal have dem i de rigtige mål.

Og sidst men ikke mindst skal du huske at få skiene smurt. Igen er det ikke noget problem hvis du lejer ski da de som regel kan gøre det for dig, men køber du dem hjemmefra eller låner nogle fra din kammerats loft skal du huske lige at give dem en gang smørelse da det gør at de glider meget nemmere over sneen.

Det var et par gode råd til din skiferie. Har du andre gode råd må du meget gerne dele dem, og ellers håber vi bare at du får en rigtig god skiferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *