Der kommer hele tiden nye støvsugere på markedet, og grænserne for hvad en støvsuger kan ændrer sig hele tiden. Overordnet set bliver støvsugere hele tiden bedre på 3 parametre:

Strømforbrug

En støvsuger i dag bruger en del mindre strøm end den gjorde for bare få år siden, og bemærkelsesværdigt mindre strøm end den gjorde da dine forældre gik rundt og støvsugede. Det er godt da støvsugeren på den måde hele tiden bliver billigere i drift og belaster miljøet mindre og mindre.

Og det er også godt for en ekstra ting – det betyder nemlig at du kan skifte den gamle støvsuger ud, den du er så træt af, med en bedre model helt uden at du skal have dårlig samvittighed. Du hjælper nemlig både pengepungen og miljøet (hvis altså du husker at stille støvsugeren til genbrug og ikke bare smider den i skraldespanden).

Pris

Prisen på støvsugere falder helt tiden, især hvis man sammenligner med kvaliteten der bare bliver ved med at stige. Det betyder at det der tidligere var den dyreste luksusmodel og som kostede en formue nu er blevet en standardmodel der ikke koster noget synderligt. Og prisen falder hele tiden. Fantastisk.

Holdbarhed og kvalitet

Ligesom prisen hele tiden falder stiger kvaliteten hele tiden, og holdbarheden på de enkelte dele bliver også bedre og bedre. Det betyder to ting. For det første er støvsugerne bare meget lækrere at bruge, og du behøver ikke bekymre dig over om der nu er en eller anden lille plastikting der knækker. Det var den ene (gode fordel). Det andet er at du – hvis du vil – kan købe en støvsuger i dag og så stadig bruge den om 10 – 15 – 20 år. Det vil du sikkert ikke, for til den tid er der kommet endnu bedre, endnu mere energivenlige modeller på markedet, men det gør ikke så meget for de bedre materialer betyder også at der er mere der kan blive genbrugt til at lave nye støvsugere af når du vælger at opgradere.

Støvsuger Testen

Nå, men tilbage til testen. Vi har nemlig fundet en hjemmeside fuld af støvsuger tests, og dem har vi kigget lidt på. Der viser sig flere ting når man sådan begynder at gå testene igennem.

For det første er der rigtig mange gode støvsugere. Det er meget positivt og betyder at selv hvis du er uheldig og har glemt at læse en test inden du købte din støvsuger men bare fandt et godt tilbud, ja så er der altså en reel chance for at du har fået gjort dig et godt køb. Kun sjældent er der en støvsuger der falder igennem – men når det sker er det så også virkelig med et brag, og dem skal man holde sig meget langt fra.

Det andet vi kan se er at der er ret stor prisforskel på de forskellige mærker, også selv om de alle sammen scorer mange stjerner. Helt i top på både pris og brugertilfredshed ligger f.eks. Miele, et mærke der er kendt for høj kvalitet og lang levetid og garanti på deres produkter.

Andre modeller der er populære er (måske lidt overraskende) nogle af de mange billige støvsugere man kan finde. Der er her tale om modeller som koster under 1000 kr., nogle, som f.eks. denne støvsuger fra Philips endda så langt ned som 550 kroner.

Det skulle man ikke umiddelbart tro at man fik meget støvsuger for, det ville man i hvert fald ikke få for bare 6 år siden (havde du købt en støvsuger til 550,- dengang havde den ikke overlevet til i dag) men tiderne her ændret sig og nu får man rigtig meget for så lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *