Du har købt din iPad. Den er super lækker. Du bruger den hele tiden. Til e-mail, til internet, til fjernsyn. Ja det begynder faktisk at blive lidt svært at forestille sig hvordan det kan fungere uden iPad’en. Men nu har du brugt den lidt tid og spørgsmålet begynder at rumstere. Skal jeg købe et iPad tastatur? Er det overhovedet smart? Eller går det stik imod alt det som iPad’en prøver at gøre? Det kommer vil lidt nærmere ind på her:

Argumenter for at købe et iPad tastatur

Dem der vil tale for at man køber et tastatur mener at det fuldender din iPad og gør den til den ultimative maskine som Steve Jobs havde i tankerne dengang han lavede den. Især hvis man køber sådan et smart tastatur som er en del af et cover, sådan at iPad’en ikke kommer til at fylde væsentligt mere end den gør nu.

De vil mene at det er en fejl fra Apples side at de ikke bare fra starten af lavede et cover-tastatur som man kunne købe med når man bestilte sin iPad.

Og så mener de også at en iPad er den ultimative computer-dræber, og at hvis man får et tastatur har man nærmest ikke længere brug for en computer.

Det smarte ved at købe et tastatur til sin iPad, også selv om man ikke bruger det til hverdag, er at man kan gøre pauser langt mere effektive. Det kan være man har en halv times togtur eller to timers ventetid i lufthavnen – de kan pludselig gøres langt mere effektive når man kan side og skrive eller svare mails eller hvad man nu gør via sin iPad.

Argumenter imod at købe et iPad tastatur

Omvendt vil dem som ikke synes at et sådan tastatur er en god ide sige at der er en grund til at der ikke kom et tastatur med til at starte med. De vil sige at det at skrive på et sådan tastatur ikke er er godt for hænderne og håndleddene, og at hvis du erstatter din skrivning på computeren med et sådan vil du komme til at fortryde det når smerterne sætter ind.

De vil nok også sige at det at man forsøger at gøre alle pauser til noget produktivt er en farlig trende fordi mennesket har brug for at kunne slappe af, brug for at have en halv time hvor man ikke behøver at præstere. Og endelig vil de måske sige at selv om et tastatur ikke gør iPad’en meget meget større ødelægger det alligevel det smarte lækre design.

Hvor køber man et iPad tastatur?

Hvis du beslutter dig for at købe et tastatur skal du vide at der er rigtig mange forskellige modeller at vælge imellem, så det kan godt være lidt af en jungle af finde ud af hvad man skal gøre. Det kan være en god ide at kigge på denne side hvor du kan finde en masse information om de forskellige modeller og hvad der er kompatibelt med hvad (iPad’en har jo også ændret design over tid så ikke alle modeller passer med alle tastaturer).

Og så skal du også huske at passe på hænderne. Der er sandhed i det om at en dårlig håndstilling til mange timers skrivning er skadeligt, så sørg for at varier din håndstilling meget, hold en del pauser løbende, og brug stadig din computer til en stor del af skrivningen. Man kan godt tjekke mail om aftenen på sin iPad, men skal der skrives en artikel eller skoleopgave er det alligevel stadig computeren der er den bedste at gøre det på.

Uanset hvad – god fornøjelse med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *