Det er måske ikke normalt, at en 22-årig har en kolonihave, men for den filosofistuderende Alberte Nielsen har det altid været en drøm.

”Alle griner, når jeg fortæller det, men min mormor har faktisk et kolonihavehus,” siger Alberte Nielsen, mens hun sidder på den lille bænk foran sit gule kolonihavehus. ”Jeg elskede virkelig at komme der som barn. Jeg holdt af, at det var så småt, at det var tæt på naturen, og jeg kunne godt lide at hjælpe min mormor i haven. Det har derfor altid været min drøm at få mit eget kolonihavehus.”

Men som studerende har Alberte Nielsen ikke mange penge at gøre godt med. Da der kom et kolonihavehus til salg i mormorens kolonihave, ville hun gerne købe det, men hun havde ikke nogen penge at købe det for.

”Dem, der skulle sælge, var rigtig søde. De havde kendt mig, siden jeg var barn, og syntes, at det var rigtig hyggeligt, at jeg gerne ville købe deres hus, de ville derfor gerne give mig nogle dage til at undersøge mine muligheder, inden de satte huset til salg på nettet,” siger Alberte Nielsen.

Fandt løsningen på nettet

Alberte Nielsen søgte på nettet for at finde en løsning på problemet. Hun ville virkelig gerne have det gule kolonihavehus. Hun havde tidligere søgt om et lån i banken til en lejlighed, men havde fået afslag. Hun så det derfor ikke som den oplagte vej at gå. Tilfældigt faldt hun over en side, der hedder camar.dk. Det er en side, hvor det er muligt at sammenligne lån online.

”Da jeg først havde fundet den, søgte jeg ikke andre steder,” fortæller Alberte Nielsen. ”Det var en virkelig god side, hvor jeg kunne sammenligne alle de forskellige typer af forbrugslån, det var muligt for mig at tage. Fordi jeg kun er 22 år, var der nogle af lånene, som jeg ikke var gammel nok til. Der skulle man nemlig være 23 år, men det var nemt at se på siden.”

Samtidig havde Alberte brug for en hel del penge for at kunne købe kolonihavehuset.

”Mine forældre og min mormor ville gerne låne mig nogle af pengene, men de fleste af pengene skulle jeg selv skaffe. På camar.dk kunne jeg nemt se, hvor meget jeg skulle betale af på lånet hver måned. Det gjorde det derfor meget overskueligt for mig at se, hvor meget af min SU der ville gå til lånet,” siger Alberte Nielsen.

Leverer grøntsager til veninderne

Nu bor Alberte Nielsen i sin kolonihave i hele sommerhalvåret – fra april, når haveforeningen åbner for vandet, til oktober, hvor der bliver lukket for det igen.

”Når jeg kan bo i kolonihaven om sommeren, har jeg mulighed for at leje mit værelse ud. Det giver mig også nogle flere penge til at betale lånet af,” siger Alberte Nielsen.

Blandt veninderne er hun blevet kendt som lidt af en grøntsagspusher.

”Hver gang vi ses har jeg grøntsager med til dem. De synes, at det er mærkeligt, men også ret sødt,” siger Alberte Nielsen med et smil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *