Skal du have revet en bygning ned og/eller skal du stå for selve nedrivning, så er det vigtigt, at du er OBS på alt det man skal vide i forbindelse med dette. Det er nemlig ikke noget, som man bare lige gør, man skal følge bekendtgørelser, krav og der er også andre gode tiltag man kan gøre. Er du lidt i tvivl om alt dette man skal have styr på i forbindelse med en nedrivning, så er du velkommen til at læse med her, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du bør have styr på.

Bekendtgørelser og krav vedr. sortering af miljøfarligt affald

Når man river bygninger ned, så er der store krav til sortering og bortskaffelse af miljøfarligt affald. Her snakker man blandt andet om asbest, blymaling og PCB-holdige bygningsdele. Vi skal værne om miljøet og derfor har regeringen lavet bekendtgørelser og krav til blandt andet sortering og bortskaffelse af miljøfarlige stoffer i forbindelse med nedrivninger. Dette er selvfølgelig vigtigt for, at man skaffer sig af med disse farlige stoffer på den korrekte måde, gør man ikke det, så skader man miljøet og det er ikke godt for nogen. Retsinformationen og bygningsreglement definerer disse bekendtgørelser og krav der er og de er utroligt vigtige at sætte sig ind i inden, man foretager en nedrivning. For eksempel er der forskellige krav og fremgangsmetoder, når man arbejder med, at skulle nedrive bygningsdele med PCV-holdige stoffer. Her kræver der erfaring og uddannelse for korrekt, at kunne arbejde med disse farlige stoffer og skille sig af med dem. Der skal blandt andet specielt arbejdstøj og arbejdsmetoder til for, at kunne klare denne opgave – desuden skal områdes skærmes af mv.

Kan noget genbruges? Værn om miljøet!

Andet man skal overveje at tænke på er om der er mulighed for at genbruge byggematerialer. Dette kunne for eksempel være murstene, som kan genbruges i stedet for at de bare bliver bortskaffet. Betonelementer kan også genbruges i den forstand, at de nedbrydes og bliver knust til for at blive brugt til belægninger og lignende. Dette er også en måde at værne om miljøet på og her vil du også kunne finde god rådgivning og vejledning hos et nedbrydningsfirma, hvis du ikke selv står med erfaringen og mandskabet til en miljørigtig nedrivning.

God ide, at indhente flere tilbud, når du skal rive dit hus ned

Er du privat og skal have foretaget en nedrivning af fx et hus, så er det klart, at det ikke et en gør-det-selv opgave. Her har man brug for et decideret nedrivningsfirma til at klare opgaven. Derfor er vigtigt at vide, at du kan skaffe de billigste og bedste tilbud, hvis du indhenter flere tilbud. Dette kan du nemt gøre via internettet – på denne måde kan du vælge og vrage mellem de tilbud du får og altså sørge for du vælger det tilbud der passer dig bedst.
Er du stadig lidt i tvivl og ønsker at blive klogere på emnet om nedrivning af bygninger, så læs mere om nedrivning hos de forskellige nedrivningsfirmaer, som sikkert kan give dig et større indblik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *