Manderollen har udviklet sig meget de sidste halvtreds år og vil sikkert blive ved at udvikle sig hele tiden. Ligesom kvinder i dag somme tider kan føle at de har meget at skulle leve op til. De skal både være feminine, men hårde på jobbet, sexet, men også moderlige og se godt ud hele tiden, samtidig med at de måske skal styre en dagligdag for hele familien. Det kan være svært at balancere. På samme måde har mænd også en masse ting de skal leve op til i dag, da manderollen har bredt sig over flere forskellige områder. Langt flere end den rummede tidlige i de ”gamle dage” hvor det var mandens job at arbejde og kvindens job at passe børnene og styre huset. Manden skal i dag også deltage i børnepasning, madlavning, være stærk som en mand, men også kunne udtrykke sine følelser. Det kan være svært for mange mænd at rumme det hele.

Manden som cool stil symbol

Det virker til at mange mænd i dag, på grund af alle de krav om at være mere følsomme og rummelige, kigger en smule tilbage mod ældre tider som halvtredserne og tressernes stil og udtryk.  Der har sikkert været lige så meget bøvl dengang som nu, men det virker på overfladen som en mere simpel tid, hvor mænd kunne være mænd og stilmæssigt er den rigtigt cool. For eksempel er en serie som Mad Men blevet et kæmpe hit, også i Danmark. Mænd har brug for engang imellem at føle sig som og ligne Don Draper, James Bond eller Frank Sinatra. Stilren med et lækkert jakkesæt, et flot herreur og en drink i hånden. Køb herreur der er lækre, såvel som man kan finde mode ure til kvinder, og et lækkert jakkesæt og lade sin frisure inspirere af den tids herremode.

Tiden er en anden i dag

Tiden er en anden i dag, men det kan være inspirerende at finde inspiration til sin stil, personlighed og udtryk i de gamle tider. Se Madmen og høre The Rat Pack, være en rigtig verdensmand, selvom de fleste måske ikke er det, så kan man med det rette sæt tøj, herreur, musik og drikkevarer føle sig sådan for en aften. Det er ganske givet fint at manderollen har udviklet sig til også at inkorporere følelser, så manden også får lov til at udtrykke sig og vise mere end den traditionelle, stereotype manderolle. Alle mænd og kvinder er mennesker og rummer mange forskellige sider. Det er dog alligevel stadig vigtigt at mænd får lov til at være mænd og kvinder får lov til at være kvinder, og så må man så finde ud af med sig selv, hvilke aktiviteter der gør at man føler sig som en rigtig mand eller kvinde og så sørge for at udleve dem engang imellem. Dette gør det nemmere at klare verdens krav og hverdagens mange pligter, som alle mennesker desværre er nødt til at forholde sig til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *