I Danmark er regntøj nødvendigt, og det skyldes i bund og grund, at vi kan være sikker på at det regner mindst 60 dage om året herhjemme. Da der kun er 365 dage i løbet af et år, er det næsten ¼ af et år. Uanset hvor gammel du er, kan du være sikker på at du ikke bliver for gammel til at have noget pænt og nydeligt – og effektivt for den sags skyld – regntøj. Der er mange som ikke gider at investere i noget regntøj, enten fordi at de ikke gider det, eller fordi at de føler, at det kun er noget som små børn går med. Det er da også rigtigt, at du ofte ser børn gå med regntøj i forhold til voksne mennesker, men hvis ret skal være ret, er der ikke noget galt i at voksne mennesker også går med regntøj.

Hvis du ikke har prøvet at køb regntøj i lang tid, kan det godt være svært at finde ud af hvilket regntøj det er du skal købe. Her er der mange ting, som du skal have med i dine overvejelser, hvis du altså gerne vil have noget regntøj som holder regnen ude. Det er dog dumt at købe det bedste regntøj, som findes på et danske marked, hvis du ikke har brug for det, og ønsker du derfor hjælp af en god sælger, skal du finde ud af hvad det er dine behov er. Fortæller du en sælger hvad du skal bruge regntøjet til, kan han hurtigt dække det ind til at du kun har et udvalg mellem 5 forskellige sæt af regntøj.

Vandsøjletrykket er det vigtigste ved regntøj

Det vigtigste, som du skal huske på i regntøj er vandsøjletrykket. Jo højere et vandsøjletryk du har, desto større er chancen for at dit regntøj vil forblive vandtæt også. Hvis du regner med at tage ud i den danske natur og slå et telt op, skal du også holde øje med vandsøjletrykket i dette telt. Hvis du ikke er helt sikker på hvor godt et vandsøjletryk du skal købe, har du mulighed for at finde en guide med dette på internettet. Der er også mange butikker på internettet, som har en detaljeret forklaring på hvor stort et vandsøjletryk du skal have i dit regntøj, alt efter hvad du skal bruge det til.

En vigtig tommelfingerregel er dog, at jo mere du regner med at skulle bruge dit regntøj, desto højere et tryk skal det også have. Hvis du går ned i en butik, vil en assistent typisk også kunne forklare dig dette hurtigt og uden problemer.

Glem ikke regnbukserne

Noget af det, som folk ofte fokusere på når de køber regntøj, er regnjakken. Hvis du spørger os, er det også den vigtigste del i et regnsæt, men man må endelige ikke glemme også at købe nogle matchende regnbukser. Uden regnbukser vil dine bukser nemlig blive våde, og det er ikke behageligt, hvis du har et arrangement som du skal til. At møde op på arbejde eller til et stævne med våde bukser er ofte meget mere pinligt end hvad du tror det er, at gå med regntøj nede i byen.

Regnbukser er heller ikke dyre, og mange butikker ved også at du har nemt ved at glemme at købe denne del, som skal beskytte dig mod regnen. De fleste butikker har derfor et sæt med regntøj, som de kan vise dig frem. Det eneste du skal gøre er at spørge efter dette. Alternativt kan du også skrive det ned på et stykke papir, for ved at gøre dette, har du meget nemmere ved at huske hvad det er du skal handle ind. Selvom at regnbukser er vigtige, er det altid en bedre idé at bruge flere penge på regnjakken end regnbukserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *